Categorieën
Diensten algemeen Vereniging

Dienst Maatschappelijk Werk Bond Moyson

Een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds is een voorziening die als opdracht heeft, hulp- en dienstverlening te bieden aan gebruikers en aan hun mantelzorgers, in het bijzonder als zij door ziekte, handicap, ouderdom of vanuit sociale kwetsbaarheid blijvend of tijdelijk problemen ondervinden.

De Dienst Maatschappelijk Werk (DMW), ook wel bekend als de ‘sociale dienst’, helpt en ondersteunt wanneer je (ernstig) ziek bent, een handicap hebt of op leeftijd bent. Ook als je als mantelzorger optreedt of iemand vertegenwoordigt helpen we je graag verder. We onderzoeken of je recht hebt op goedkopere gezondheidszorg, op bepaalde (sociale) voordelen, premies of terugbetalingen.

We luisteren naar je verhaal, geven advies, regelen aanvragen en administratie. We ondersteunen en begeleiden je bij de inschakeling van thuiszorgdiensten of bij het zoeken naar de juiste zorgopvang. Onze maatschappelijk werker begeleidt je doorheen het hele traject van hulp- en zorgverlening, gratis en in alle vertrouwen.

We staan voor een makkelijke bereikbare en toegankelijk hulp- en dienstverlening. DMW is bereikbaar in een groot aantal permanentiepunten die goed verspreid liggen over het volledige werkgebied. Niet alleen kan je met vragen terecht bij onze telefoonpermanentie, ook kan er een afspraak worden gemaakt met een DMW-medewerker. Wij kiezen bewust voor werken op afspraak zodat er voldoende tijd kan vrijgemaakt worden om een kwaliteitsvolle ondersteuning te garanderen. Voor personen die omwille van ziekte, ouderdom of een handicap moeilijk de verplaatsing naar een kantoor kunnen maken, zijn huisbezoeken ook mogelijk.

Neem gerust een kijkje op onze site om onze openingsuren en contactgegevens terug te vinden: www.bondmoyson.be

Openingsuren:
Een makkelijk bereikbare en toegankelijke hulp- en dienstverlening staat bij ons hoog aangeschreven. Vandaar is onze hulp- en dienstverlening gratis en zijn we op verschillende manieren te bereiken.

Diverse kanalen van bereikbaarheid: telefonisch, via huisbezoek, via mail en sedert 1/1/2020 op afspraak op kantoor.
DMW is bereikbaar in een groot aantal permanentiepunten, goed verspreid over het volledige werkgebied.
Huisbezoeken maken het mogelijk om personen, die zich omwille van ziekte, ouderdom of handicap moeilijk of niet kunnen verplaatsen, te bereiken.

U kunt een huisbezoek of afspraak op kantoor aanvragen telefonisch via het nummer 050/44 79 18

Maandag: 9u-11u30 en 13u30-15u30
Dinsdag*: 13u30-15u30
Woensdag: 9u-11u30
Donderdag: 13u30-15u30
*niet de 1ste dinsdag v/d maand

Of via het invullen van het webformulier op de site www.bondmoyson.be

Contactpersoon:
Febe Vandoorne: 050/ 44 79 18